4 posts / 0 new
Last post
Waasha
Offline
Joined: 02/02/2020 - 18:05
Unable (mostly) to record audio in the wav editor

Hi, all!

I first searched the forum and found this topic, quite close to mine (https://singlecellsoftware.com/node/12914#forum-topic-top), but didn't get the answer to the problem.

I have tested to record the audio on two devices:

Xiaomi Redmi S3 - where it doesn't work 9 out of 10 tries, but sometimes it does

Asus Nexus 7 (2012) - where it doesn't work at all

It doesn't matter, if I load it from the Vocoder, or PcmSynth (through the Level btn longpress), or from the standalone WAV editor in the tools menu, it just doesn't work. The monitor (before tapping Record!) Is stuck at minimal level and doesn't move no matter how loud I yell ( :-) ) and after tapping Record! the recording is empty and time isn't running. In those few cases, when it somehow worked, the recording automatically plays, after tapping Record! ...

In the topic I mentioned above it is discussed that it has something to do abot the device's ability to record in stereo, but as I wrote earlier, in FEW ocasions, it somehow worked perfectly on the Redmi S3. So the problem shouldn't be about the stereo recording, if it rarely works..

Also through extensive testing, I noticed that the probability of success is somewhat higher with higher latency settings.. But of course I want to use the program on the lowest latency, as everything else is working perfectly with lowest latency..

The version of Caustic I have is of course the newest 3.2.0

Thank you for any advice and also thanks for this wonderfull app, which I really enjoy and am recommending to everyone!

Bye!

Nosidel Montesino
Offline
Joined: 12/25/2013 - 15:54
You got to shut or exit

You got to shut or exit caustic completely, even from the background, and then go back in caustic and try it again, the mic should be working !!!

Watch "S.L.P.GroundSoundMusic CAUSTIC MOBILE Instrumentals" on YouTube S.L.P.GroundSoundMusic CAUSTIC MOBILE Instrumentals: http://www.youtube.com/playlist?list=PLKJjDuQ5TdeOCS19kHX2PJ-e942SNzfzh

Waasha
Offline
Joined: 02/02/2020 - 18:05
It Worked! Even on the Nexus!

It Worked! Even on the Nexus!!

Thanx a lot for this!

BTW, Any news on why this is happening? Why does it work only after restarting?

Thanks a lot for your advice, bye!

Nosidel Montesino
Offline
Joined: 12/25/2013 - 15:54
No problem I'm glad it worked

No problem I'm glad it worked,,,

I guess it's because some small bug in the coding, but it not a big deal because with a quick restart the problem its solve as you already know !!!

Watch "S.L.P.GroundSoundMusic CAUSTIC MOBILE Instrumentals" on YouTube S.L.P.GroundSoundMusic CAUSTIC MOBILE Instrumentals: http://www.youtube.com/playlist?list=PLKJjDuQ5TdeOCS19kHX2PJ-e942SNzfzh