6 posts / 0 new
Last post
shelter
Offline
Joined: 09/27/2017 - 11:11
Bug report?

Hi guys, I'm having a problem where if I open caustic on my windows 10 it's having scratches and kinda slowing down when I load my song.

It's not playing properly as it's supposed to. I can't even play my song or listen to it.

It's just like breaking up or this weird sound that it is making and it's not playing up to tempo.

If you've used the vinyl effect you'd know what I'm talking about.

SO, if you know what to do, HELP please it's urgent. OR if you had the same problem just say so I know I'm not the only one.

mike
mike's picture
Offline
Joined: 12/18/2011 - 15:53
Hi,

Hi,

It's your audio driver, the latency is causing buffer underuns and that is crackling.

Slow mo audio is usually caused by a sample rate malfunction somewhere in your aduio pipeline of Windows.

Answer: Figure out how your PC uses audio and make sure you set it up for "fast audio", search on the net for pro audio windows 10.

Also, as said, make sure you know what you are acutally using for an audio driver, that is the source of the problem.

shelter
Offline
Joined: 09/27/2017 - 11:11
Alright, thanks I'll check it

Alright, thanks I'll check it out and get back to you.

Bravosystem

shelter
Offline
Joined: 09/27/2017 - 11:11
Hey I think I got it thanks.

Hey I think I got it thanks. I had to change the device latency, so now it's working.

Bravosystem

mike
mike's picture
Offline
Joined: 12/18/2011 - 15:53
Heh, my bad! That was the

Heh, my bad! That was the first item I should have mentioned but took for granted you had seen that setting in the app.

shelter
Offline
Joined: 09/27/2017 - 11:11
But thanks though. You kinda

But thanks though. You kinda gave an idea of what was happening and I managed to fix it.

Bravosystem